Ликвидираха 40 терористи в Египет 29.12 | 18:38

Акциите са били във връзка с атентата срещу автобус с туристи снощи

От iNews.bg

Египетската полиция е ликвидирала 40 терористи при няколко специализирани акции в събота – ден след като самоделна бомба удари туристически автобус в Кайро и уби трима виетнамски граждани и техния гид, съобщава АФП, предаде БГНЕС.

При две от акциите, извършени в район на Гиза са ликвидирани 30 терористи, а други 10 са били убити в размирния регион Северен Синай. Властите са извършили операциите след като получили информация, че заподозрените подготвяли серия от атаки срещу държавни учреждения, туристически обекти и църкви. Полицията е открила огромно количество оръжия и амуниции, както и материали за приготвянето на бомби. Както БГНЕС съобщи по-рано броят на загиналите при взрива в Кайро нарасна до 4 души.

Самоделна бомба удари туристически автобус в Кайро. Сред загиналите са трима виетнамски туристи и един местен гид. В изявление на египетския прокурорски офис става ясно, че 11 други виетнамски туристи са ранени заедно с египетския шофьор на автобуса. Екзплозията е избухнала в Гиза в 18:15 часа местно време в петък. Според Скай Нюз взривът е станал на фона на затягането на мерките за сигурност на важни места в египетската столица.

Водещи

Най-четени