Лондон губи централите на над 30 банки след Брекзит 31.01 | 16:07

Финансовите институции ще ги местят във Франкфурт

От iNews.bg

Финансовият център Франкфурт е един от победителите, след като Великобритания напусне Европейския съюз, показва проучване на Landesbank Хесен-Тюрингия, публикувано днес. "Повече от 30 чуждестранни банки решиха в полза на германския финансов център", заяви днес анализаторът от банката Улрике Бишоф, предадоха БГНЕС и БНТ.

"Никой друг банков център не може да бъде в крак. Финансовите компании, които преди са работили в Лондон, трябва да си построят централи в континентална Европа заради излизането на Великобритания от Европейския съюз, за да могат да предлагат услугите си в бъдеще", каза тя.

До края на 2021 г. Брекзит вероятно ще създаде около 3500 нови работни места във Франкфурт, казва Бишоф, която от години анализира развитието на най-важния финансов център на Германия.

Това трябва да бъдат повече работни места, отколкото трябва да бъдат премахнати при преструктурирането на банковия сектор.

"Като се има предвид първоначалната дата на излизане от ЕС, вече има значително увеличение на персонала, причинено от Брекзит, което ще продължи в средносрочен план, особено тъй като идва преходен период", каза Бишоф.

Водещи

Най-четени