Македонската прокуратура погна Груевски за 35 банкови сметки 22.11 | 15:00

Проверяват се авоарите на още куп бивши министри от кабинета му

От iNews.bg

Бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ притежава 35 банкови сметки. Това разкри Специалната прокуратура на Катица Янева. От там уточниха, че бившият вицепремиер Владимир Пешевски на свое име има 27 сметки. Разкритията бяха направени във връзка с делата "Титаник" и "Траектория", предаде БГНЕС.

Пешевски и Груевски са разследвани по тези дела и са с отнети международни паспорти от четири месеца. 20 от сметките са в македонски денари. В тях Груевски притежава близо 10 млн. денара (165 000 евро). В останалите 14 еврови сметки Груевски притежава 46 727 евро. От прокуратурата уточниха, че бившият премиер има и още 14 валутни сметки в различни банки.

Самият Груевски е съобщил, че има 29 сметки, а Пешевски е посочил само 2. Според разследващите бившият вицепремиер и смятан за един от най-приближените на Груевски, има 27 банкови сметки, като 24 от тях са активни. За останалите бивши висши ръководители, като министрите на вътрешните работи Гордана Янкуловска и на транспорта Миле Янакиевски, все още няма точна информация колко банкови сметки имат и с какви средства разполагат.

Водещи

Най-четени