Македонският външен министър си прави устата за президентския пост 23.01 | 11:14

Ръководството на СДСМ ще обсъди кандидатурите в края на тази седмица

От iNews.bg

акедонският министър на външните работи Никола Димитров призна, че е възможно да се кандидатира за президент на страната на предстоящите избори. "Не изключвам възможността да се кандидатирам за президент на страната", каза Димитров пред местната телевизия "24", предаде БГНЕС. "В момента има консултации, преговори, анализираме мнението на гражданите и социологическите проучвания", каза още дипломат №1 на югозападната ни съседка.

"За мен е чест споменаването на моето име като евентуален кандидат за президент. Трябва да си направим изводите от изминалите години и всичко, което се случи в страната ни с амнистията, отказът да се подписват приети от парламента закони. Има доста уроци, които трябва да научим. В момента водя спор със себе си дали искам да бъда президент. Ръководя важен сектор и в същото време не съм член на нито една партия. Това е нещо много важно. С една дума, не изключвам възможността да се кандидатирам за президент", подчерта Никола Димитров. Премиерът Зоран Заев съобщи, че в края на седмицата ще има заседание на ръководството на неговата партия - Социалдемократическия съюз /СДСМ/, на което ще се вземе решение за участието на формацията в президентските избори.

Изборите за държавен глава на Македония по всяка вероятност ще се състоят в края на месец април и началото на месец май - първият кръг на 21 април, а вторият - на 5 май. Президентските избори трябва да бъдат обявени до 8 февруари. Мандатът на сегашния президент Георге Иванов изтича на 12 май.

Водещи

Най-четени