Мъж си драсна клечката на площад в Минск в знак на протест срещу Лукашенко 22.01 | 18:00

Мъжът е в безсъзнание, диагностицирани са му повече от 50% от изгаряния. Той е транспортиран до Републиканския център за изгаряне, съобщи Министерството на здравеопазването

От iNews.bg

Мъж се самозапали на площада на Независимостта в Минск. Беларуските медии предполагат, че се е опитал да се самоубие, но причините са неизвестни. Жертвата е откарана в болница. Полицията изяснява подробности за инцидента. По всяка вероятност се касае за самоубийствен акт в знак на протест срещу диктатурата на Александър Лукашенко. Протести срещу самодържеца в държавата текат от над половин година.

Мъжът е в безсъзнание, диагностицирани са му повече от 50% от изгаряния. Той е транспортиран до Републиканския център за изгаряне, съобщи Министерството на здравеопазването по Telegram.

"Столичната полиция своевременно преглежда видеокамерите от мястото на инцидента. За местопроизшествието е тръгнала разследваща и оперативна група ”, заяви Олга Чемоданова, официален представител на Министерството на вътрешните работи на Беларус.

Водещи

Най-четени