ООН търси още 15 млрд. долара за решаване на хуманитарните кризи 17.01 | 19:06

Ще набави парите от богатите арабски страни, футболната и филмовата индустрия и по интернет

От iNews.bg

15 млрд. долара не достигат за справяне с множеството хуманитарни кризи по света, показва доклад на експертна група на ООН. Данните бяха представени пред генералния секретар на ООН Бан Ки Мун в Дубай, където в качеството си на зам.-шеф на експертната група на ООН присъства и българският еврокомисар по бюджет и човешки ресурси и зам.-председател на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Работната група предлага средствата да бъдат привлечени от богатите арабски държави, от големи частни донори, световната футболна и филмова индустрия и чрез новите технологии за дарения в интернет.

"Основното ни послание е, че в свят, който произвежда 78 трилиона долара брутен вътрешен продукт, ние трябва да намерим тези 15 милиарда долара, които сега ни липсват, за да можем да осигурим живот на хората, зависещи от нашата доброта, но също и за да можем да помогнем на света да бъде по-спокоен. Ние в Европа виждаме днес какво значи един проблем да не бъде решаван и се надявам, че ще успеем да се мобилизираме, за да го решим", заяви Георгиева.

Водещи

Най-четени