Обрат: Експлозията в Диарбекир е била атентат 12.04 | 10:31

Терористи прокопали тунел под сградата и заложили взривовете

От iNews.bg

Пълен обрат настъпи около вчерашния инцидент в Диарбекир. Докато първоначално се твърдеше, че става въпрос за инцидент, възникнал поради технически проблеми и версията за атентат бе напълно отречена, сега се оказва, че експлозията е била именно терористичен акт. Това обяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Именно той бе човекът, който вчера следобед отрече версията за атентат, с думите, че за подобно нещо и дума не може да става.

"Първоначално мислехме, че източникът на взрива е бил в автомобила, който се е ремонтирал. Разследването и огледът на място обаче изясниха, че терористи са прокопали тунел под сградата и са заложили там експлозиви. Така че това е атентат", обясни Сойлу пред Haber Turk, предаде ТАСС.

Вчера в Диарбекир, в 10:45 ч. местно време, в сграда на спецполицаите, в която се помещава сервиза им за бронираните автомобили, имаше взрив. Вследствие на експлозията голяма част от зданието се срути. Първоначално бе съобщено за 10 ранени, по-късно единият от тях почина в болница, а след това жертвите нараснаха на трима. Всички те са полицаи или други държавни служители.

Водещи

Най-четени