Отменени полети на някои места в Европа 13.02 | 09:27

Белгийското небе е затворено заради стачка, 30 самолета останаха на земята в Москва заради лошо време

От iNews.bg

Стотици отменени полети днес в Европа. Стачка затвори летищата в Белгия. Причината е протест на 3 големи синдиката. Спирането на полетите влезе в сила в 23:00 ч. българско време миналата нощ и ще продължи до 23:00 ч. довечера, предаде Нова ТВ.

Недоволството на синдикатите е от план на правителството, според който увеличението на заплатите ще бъде ограничено до 0.8% в следващите 2 години. Профсъюзите искат по-високи заплати и пенсии, както и по-добро съотношение между работно и свободно време.

В същото време десетки самолети останаха на земята в Москва заради лошо време. Министерството на извънредните ситуации предупреди за опасност от поледици и мокър сняг в руската столица, както и за гъста мъгла в сутрешните часове. В следобедните часове се очаква ситуацията да се усложни значително, тъй като се очаква снеговалеж и силен вятър с пориви между 12-15 м/с., предаде БГНЕС.

По данни на РИА Новости, до 7:30 ч. тази сутрин московско време, един полет е бил отменен от летище "Внуково, 4 полета от "Домодедово" ще излетят със закъснение, а 18 са анулирани. Други осем полета от "Шереметиево" закъсняват.

Полетът от летище "Шереметиево", който трябва да излети в 9:55 ч. московско време за София засега е по разписание.

Водещи

Най-четени