Още по-строг контрол на границите на САЩ. Който иска да влезе, ще си оставя данните от телефона 29.01 | 18:37

Във Вашингтон обсъждат идеята чужденците да предоставят информация къде ровят в нета, номерата на хората, с които говорят и др.

От iNews.bg

Само за 1 ден Доналд Тръмп си навлече гева на половината свят. Повод за негативните реакции стана указът му, с който забрани на граждани на 7 мюсюлмански държави от Близкия Изток и Африка да посещават САЩ. Паралелно с това обаче във Вашингтон се замислят още по-радикални мерки за затягане на контрола по границите, които вече ще засягат всички чужденци, независимо от коя държава идват, каква е религията им и т.н.

В момента администрацията на Тръмп разглежда и обсъжда проект, който ще задължи всеки чужденец, който влиза на територията на САЩ, да обявява доброволно в кои социални мрежи има профил, какви сайтове посещава в интернет и т.н. Другото нещо е да предостави на влизане в страната записаните в указателя на телефона си номера, твърди източник на CNN. Ако въпросните мерки бъдат приети и въведени, граничните власти няма да имат право да пускат нито един учжденец, който откаже да изпълни тези условия.

Според източникъ на телевизията в обсъждането на предложените мерки вече са ангажирани редица институции. Сред тях са Държавният департамент, митницата, граничната служба, министерството на вътрешна сигурност и др., предаде "РИА Новости". Засега обаче няма информация дали те са съгласни да бъдат въведени такива правила за допускане на чужденци в САЩ. В същото време от Белия дом категорично отказват да коментират информацията.

Водещи

Най-четени