Париж и Лондон обявиха война на нелегалните емигранти 20.08 | 15:15

Създават център за контрол във френския град Кале

От Йоанна Димитрова

Обединеното кралство излезе с изявление, в което обяви, че заедно с Франция ще създадат център за борба с незаконното нахлуване на имигранти през Ламанша. Центърът ще се намира в град Кале, Франция.

"Новият комбиниран команден център в Кале има за мисия да намира и предотвратява действията на организирани престъпници, които се опитват да прекарат незаконно имигранти в Северна Франция, от другата страна на Ламанша, като гарантират качествена работа по прилагането на интеграция и сътрудничество", се казва в изявлението.

Управлението ще бъде водено от един британски и един френски висш командир, които ще докладват на министрите на вътрешните работи на двете страни.

Около 3000 имигранти в Кале живеят буквално по улиците в бедните квартали, а условията са ужасяващи. Миналия месец са засечени хиляди опити на имигранти да преминат през подводната железопътната връзка Eurotunnel, причинявайки затваряне в тунела и забавяне на движението.

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей ще посети Кале, за да търси начин да се намали кризата с емигрантите. В бъдеще тези решения Мей ще взима заедно с френския си колега Бернар Казаньов.

Водещи

Най-четени