Пет месеца до срещата Путин-Тръмп 13.02 | 15:09

Двамата ще се видят на срещата на Г-20 през юли, търси се вариант и за по-рано

От iNews.bg

По-малко от 5 месеца остават до историческата среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин. Не е изключено обаче и тя да се състои по-рано. Засега обаче най-ранната възможност за разговор на живо между двамата президенти се очертава срещата на Г-20 в Германия на 7 и 8 юли т.г. Това стана ясно от думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, предаде "РИА Новости".

Той обаче подчерта, че към момента няма нищо друго по въпроса. "За възможна среща между Путин и Тръмп засега няма никаква конкретика. Все още нямаме и каквито и да било дати или срокове, които дори да се разглеждат. Изхождаме от това, че през юли има среща на Г-20, където така или иначе двамата президенти ще се срещнат", каза Песков. Той допълни, че както вече е известно, се търси възможност двамата президенти да разговарят на живо по-рано, но засега няма набелязана дата дори на работно ниво.

Миналия петък самият Владимир Путин намекна за евентуална среща с Тръмп в Любляна. Не стана ясно обаче дали има нещо конкретно предвид. След срещата си със словенския президент Борут Пахор руският държавен глава отбеляза, че Любляна може да стане мястото на първата среща Путин-Тръмп, но това зависи от цял куп обстоятелства.

Водещи

Най-четени