Повишена радиоактивност в много японските храни 27.03 | 14:23
Изследваните проби са от храни от 10 японски префектури

В почти в една четвърт от изследваните образци на храни от растителен и животински произход, взети от Япония, е открито превишаване на нормите за радиационна сигурност за радионуклиди - при йод-131, цезий-134 и цезий-137, информира БТА.
Данните са на Международната мрежа на организациите за безопасност на хранителните продукти към Световната здравна организация. Изследваните проби са от храни от 10 японски префектури.
Повишено съдържание на радиоактивни вещества има в продукти от префектурите Фукушима, Ибараки, Точига, Чима, Гума и Токио.
Водещи
-
След зелено училище: Над 30 деца са с хранително натравяне в хотел в Боровец
Те са от София и Пловдив
02.04 | 17:40
-
Опасно лечение зад граница: Разкриха схема за „зарибяване“ на пациенти в България
Той подчерта, че според действащите у нас закони, и конкретно Законът за здравето, лекари и...
02.04 | 17:20
-
Костадин Костадинов даде коментар пред медиите след дебатите в НС по внесения вот на недоврие
"Всеки един вот на недоверие представлява двоен стрес тест – както за правителството - дали...
02.04 | 17:00
Най-четени
-
Бащата на Сияна: Водачът на ТИР-а не слязъл да помогне, пил кафенце
Институциите бездействат въпреки сигналите
02.04 | 11:30
-
ПП-ДБ: Няма да участваме в този нелеп цирк в пленарна зала, не е сега моментът за оставка на кабинета
Представители на "Продължаваме Промяната - Демократична България" дадоха брифинг
02.04 | 10:58