Полицията разследва убийство на 9-годишно момиче във Фъргюсън 21.08 | 15:45

Извършителят и мотивите са неизвестни

От Мариета Цветкова

Неизвестен извършител, стреля по дома на семейство във Фъргюсън, във вторник вечерта. За съжаление куршумът уби 9-годишно момиченце, което пишело домашните си върху леглото на майка си. Полицията търси улики за да идентифицира убиеца.

По време на конференция в четвъртък, сержант Доминика Фулър, каза че 9-годишната Джамейла Болдън, е била простреляна фатално, а 34-годишната ѝ майка е простреляна в крака и откарана в болница за лечение.

Фулър, която има дъщеря на същата възраст, е била на местопроизшествието. Тя се е опитала да даде първа помощ на Джамейла, но по път за болницата детето починало от изстрела.

"Виждаме случай на дете, простреляно докато пише домашните си, в собствения си дом. Нашата цел е да заловим, престъпника.", каза Фулър.

Бабата на Джамейла каза пред St. Louis Post-Dispatch, че е изтичала в спалнята, след като чула изстреля около 21:30. Тя не желае името и да се публикува, защото се страхува за своята безопасност.

"Държах я в ръцете си, все още имам кръв по тях. Тя все още дишаше, единственото което ѝ казах е да продължава да диша.", каза бабата.

Полицията твърди, че мотивите са неясни, но работят по случая с до момента събраните улики. Полицията не е сигурна дали изстрелите са възпроизведени от кола или от преминаващ пешеходец.

Репортер на The Post-Dispatch, писа че има 5 видими дупки от куршуми на фасадата на къщата - 3 на прозорците и 2 на алуминиевата облицовка на фасадата.

The Associated Press съобщи, че малката къща се намира на улица, пресичаща се с Canfield Drive, където невъоръженият тинейджър от афроамерикански произход, Майкъл Браун, бе убит преди малко повече от година от полицай. Съседна къща, на тази където бе убита Джамайла, има табелка в двора си на която пише: "Трябва да спрем да се убиваме." Подобни знаци са навсякъде из Сейнт Луис, след като убийствата са чест срещано явление там.

"Дори и след милион години не си бях представял, че е възможно да погреба дъщеря си.", каза опечаления баща.

В четвъртък вечерта се състоя бдение в памет на Джамейла, където имаше повече от 200 присъстващи, които всячески се опитват да помогнат за разплитането на случая.

"Трябва да работим съвместно за да заздравим това общество и семейство.", каза началника на полицията на местните репортери.

 

На 8 август избухната размирици във Фъргюсън след края на протест в памет на цветнокожия младеж Майкъл Браун, който преди една година беше застрелян невъоръжен от бял полицай. Към днешна ситуацията се успокои, но убийството на малкото момиче може да стане фитилът, който отново да подпали гради, буквално и преносно.

 

 Водещи

Най-четени