Починалите от Covid-19 в Китай станаха 1770 17.02 | 05:16

Общо заболелите от новия коронавирус в страната са 70548, а в целия останал свят - 778

От iNews

В Китай към полунощ местно време броят на пациентите с пневмония, причинена от коронавируса Covid-19, възлиза на 70548 души, а починалите са 1770, съобщи Държавният комитет по здравеопазване на Китай, цитиран от Интерфакс.

През изминалия ден броят на заболелите се е увеличил с 2048 души, а смъртните случаи - със 105, като 100 от тях са в епицентъра на заразата - провинция Хубей, а останалите 5 са в други две провинции.

Към момента 57934 души се лекуват в болниците на страната, а състоянието на повече от 10600 пациента се оценява като тежко.

В същото време почти 11 хиляди души са оздравели и са били изписани от медицинските заведения.

Извън континенталната част на държавата са регистрирани 87 нови случая на болестта: в Хонконг - 57 (с една починал), в Макао - 10, в Тайван - 20 (с един починал).

Общо в цял свят – без Китай - броят на заболелите с новия коронавирус достигна 778 души, съобщи тази сутрин хонконгското издание South China Morning Post. Летален изход е регистриран в пет случая: по един в Япония, Хонконг, Франция, Тайван и Филипините.

Експерти от Световната здравна организация (СЗО) започнаха изследвания в Китай заедно с китайски колеги за идентифициране на източниците на коронавируса и разработване на методи за ограничаване на епидемията. В същото време СЗО заяви миналата неделя, че все още не е възможно да се предвиди по какъв начин ще се разпространява коронавирусът.

Тъй като китайското правителство се опитва да овладее огнището, ограниченията в Хубей се затягат допълнително. Така например, движението на всички превозни средства, с изключение на специалните превозни средства, е забранено. По решение на местната компаниите нямат право да възобновят работата си до по-нататъшно нареждане. В някои райони на провинцията жителите нямат право да напускат домовете си, а храна ем се раздава в кофи, които се издигат с въжета до по-високите етажи.

Превод и редакция: iNews

Водещи

Най-четени