Появиха се нови доказателства, че атентат е свалил разбилия се руски самолет над Египет 07.11 | 12:41

Според източник от разследването на катастрофата, на черните кутии се чува звук от експлозия, която не отговаря с повреда на двигателите

От iNews.bg

Анализът на двете черни кутии, както и огледът на мястото на катастрофата, силно подкрепят хипотезата, че причината за разбиването на руския пътнически самолет в Египет е атентат, съобщи близък до разследването източник, цитиран от AFP.

Разшифроването на записите на полетните данни и на гласовете в пилотската кабина показва, че всичко е било нормално и при уредите, и в разговорите до 24-ата минута от полета, когато и двата уреда рязко са престанали да работят. Това е признак на "внезапно експлозивно разхерметизиране", заяви пожелалият анонимност източник.

"Следователите, въз основа на информациите от черните кутии, но и на констатациите на мястото на катастрофата и на опита си, дават силно предимство на тезата за атентат", добави източникът.

"Хипотезата за експлозия поради техническа неизправност, пожар или друга подобна причина изглежда слабо вероятна, защото черните кутии са щели да сигнализират нещо или пилотите са щели да реагират", отбеляза той.

"На теория хипотезата на рязка експлозия поради злополука е възможна, но на практика е много слабо вероятна. Самолет не спира така рязко да предава данни, ако не е имало рязка експлозия", каза източникът.

 

Според източник от разследването на катастрофата, на черните кутии се чува звук от експлозия, която не отговаря с повреда на двигателите, съобщи в сайта си френската телевизия "Франс 2".

Водещи

Най-четени