Путин: Русия ще защитава твърдо интересите си 09.05 | 17:19

Това заяви руският президент по време на Парада на Червения площад в Деня на победата над нацистите

От iNews

Русия ще продължи твърдо да защитава националните си интереси, заяви днес президентът Владимир Путин при отбелязването на победата над нацистите, предаде Франс прес.

Русия брани неуморно международното право. В същото време ние ще защитаваме твърдо нашите национални интереси и ще гарантираме сигурността на нашия народ, каза той пред стотици военни в парадни униформи, построени на Червения площад.

"Надеждната гаранция за това са доблестните въоръжени сили на Русия, наследници на войниците на победата", каза още Путин, цитиран от ТАСС.

"И, разбира се, нашата съвместна работа за развитието на страната, за благополучието на руските семейства", допълни руският президент.

Той напомни, че във всяко семейство свято се пази паметта за хората, които са отвоювали победата. Ние винаги ще се гордеем с техния подвиг, подчерта Путин.

"Слава на народа победител! Честит празник! Честит Ден на Великата победа! Ура!".

С тези думи президентът завърши речта си. Военните части на Червения площад му отговориха с гръмогласно трикратно "ура". След това започна представителната част на парада по случай Деня на победата над нацистка Германия.

 

Водещи

Най-четени