Путин и Тръмп единодушни – състоянието на отношенията ни влияе на целия свят 28.06 | 14:00

В преговорите от американска страна участваха дъщерята на Тръмп Иванка и неговият зет Джаред Кушнър

От iNews.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският лидер Владимир Путин обсъдиха ситуацията в Иран, Венецуела, Сирия и Украйна, съобщи Белият дом веднага след срещата на двамата държавни глави в Осака в рамките на форума Г-20, предаде Си Ен Ен, цитиран от clubZ. Разговорът продължи един час и 20 минути.

В съобщението се посочва още, че Тръмп и Путин са се съгласили за това, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на интересите на двете страни, както и на целия свят.

"Двамата лидери се съгласиха, че задълбочаването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на взаимните интереси на двете страни и на интересите на целия свят" - се подчертава в документа. "Президентите се съгласиха, че двете страни ще продължават дискусията за начина на контрола над въоръженията през XXI век, който, както изтъкна президента Тръмп, трябва да включва и Китай".

Преди срещата Путин шеговито подхвърли, че "има за какво да си поговори с Тръмп". Руският лидер припомни, че за последен път се е срещал с американския лидер през юли 2018 година в Хелзинки.

Тръмп веднага реагира и обяви, че "дискусията ще бъде много интересна" и двамата ще разговарят за търговията и разоръжаването.

Докато журналистите задавали въпроси Тръмп чул питане за евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2020 година. С голяма усмивка президентът на САЩ се обърнал към Путин: "Моля ви, не се бъркайте в изборите", като размахал и пръст, съобщава Нюз. ру. Всички се засмели.

В преговорите от американска страна участваха дъщерята на Тръмп Иванка и неговият зет Джаред Кушнър, държавният секретар Майк Помпео, съветникът по сигурността Джон Болтън, министърът на финансите Стив Мнучин и прессекретарката на Белия дом Стефани Гришъм, съобщава Си Би Ес.

Както предава РИА "Новости" от руска страна са били съветника на президента Юрий Ушаков, министърът на външните работи Сергей Лавров, вицепремиерът и министър на финансите Антон Силуанов и прессекретарят на Кремъл Двимтрий Песков.

Водещи

Най-четени