Румъния въведе 100-процентов граничен контрол 20.11 | 11:25

От началото на мигрантската криза в Македония от Гърция са влезли 480 000 имигранти

От iNews.bg

Румъния въведе 100-процентов контрол по своите граници. Това става само ден след като Македония затвори границата си за мигранти.

"От вчера на обяд Румъния е въвела 100-процентов контрол на преминаващите хора и превозни средства през съпределните гранични пунктове. Пътуващите ще бъдат регистрирани в информационната система на страната", се казва в съобщението на властите.

От вчера македонските гранични власти започнаха да връщат всички мигранти, които не идват от Сирия, Ирак и Афганистан, т.е. от райони, в които се водят въоръжени конфликти. От началото на мигрантската криза в Македония от Гърция са влезли 480 000 имигранти.

Мерки за ограничаването на потока от мигранти предприеха и сръбските власти, които също затварят границата си за пришълците. На фона на кървавите атентати от 13 ноември в Париж, когато терористите ислямисти избиха 129 невинни граждани от различни националности в ЕС се чуват все повече гласове за възстановяването на граничния контрол и спазването на шенгенските правила.

Непосредствено след атентатите президентът Франсоа Оланд въведе граничен контрол. По-късно стана ясно, че някои от терористите са използвали т.нар. Западнобалкански маршрут, по който пристигат мигрантите в ЕС, за да достигнат Франция и да извършат гнусните си престъпления.

 

 

Водещи

Най-четени