Руската "мечка" вдига лапа за втори удар срещу Запада 12.09 | 09:28

Москва планира забрана на вноса на западни автомобили и редица други стоки

От Антония Михайлова

Вторият пакет ответни мерки срещу санкциите на Запада е готов, но Русия разчита, че здравомислието ще надделее и те няма да бъдат приложени, казва съветникът на руския президент Андрей Белоусов пред РИА Новости. По думите му вторият пакет на Русия може да ограничи вноса на автомобили и някои стоки от леката промишленост.

"Имаме цяла редица неселскостопански продукти, където нашите, преди всичко европейски, партньори повече зависят от Русия, отколкото Русия от тях. Това се отнася например за автомобилите, за някои видове стоки от леката промишленост, които ние вече сами можем да си произвеждаме. Не всички, някои видове дрехи", казал Белоусов в кулоарите на Самарския икономически форум.

Той отбелязал, че става дума за ограничения на импорта на редица стоки.

Белоусов посочил, че отговорът на Русия срещу санкциите трябва да бъде такъв, че не да навреди, а да подкрепи родните производители и потребители.

"Сега Министерството на икономическото развитие вече е подготвило, доколкото знам, списъка на тези стоки. Но аз се надявам, че здравомислието ще надделее и ние няма да сме принудени да въвеждаме тези ответни мерки", добавя съветникът на руския президент.

Водещи

Най-четени