Руски професор за Холокоста: 6-те милиона жертви са измислица, нямало е газови камери 27.01 | 11:59

Той е публикувал и аудио записи от изказването на Матвеев на уебинара: "Урок по памет за жертвите на Холокоста и воините на Червената армия, освободители на Освиенцим".

От iNews.bg

Професорът от Руската академия на науките Владимир Матвеев заявил на уебинар за учители и директори на училища, че "Холокост в такъв обем, за какъвто говорят историците, просто не е имало", съобщи главният редактор на радио "Ехото на Москва"-Петербург Валерий Нечай, цитирани от Faktor.

Той е публикувал и аудио записи от изказването на Матвеев на уебинара: "Урок по памет за жертвите на Холокоста и воините на Червената армия, освободители на Освиенцим".

Нечай подчертава, че изказването на професора идва в дните, когато в целия свят се отдава почит на жертвите на Холокоста.

В лекцията си на уебинара Матвеев нарекъл Холокоста "ритуал да наказание на съплеменниците".

"За да бъде изгорен труп е нужна пещ със сгъстен въздух. Такива пещи не са открити в Германия, така че това е още един мит. Не са били открити газови камери за унищожаване на хора, а газът е използван за дезинфекция. Цифрата 6 милиона е измислица. Холокост в такъв обем, за какъвто говорят историците просто не е имало. Ние като хора на науката трябва да кажем на масите истината", заявил "ученият".

РИА "Новости" съобщава, че властите на Ленинградска област са заявили, че това е "частно мнение" на Матвеев.

От данни на университета, в който преподава Матвеев става ясно, че той е полковник в оставка и има 30 години педагогически стаж. Преподава външна политика, основи на международната сигурност, международен тероризъм и международни конфликти в XXI век.

Водещи

Най-четени