Руснаците започнаха да се изтеглят от Сирия 26.04 | 16:58

Половината самолети от авиобаза „Хмеймим“ се връщат обратно

От iNews.bg

Руснаците започват частично изтегляне на въоръжените си сили от Сирия. По-конкретно става въпрос за бойната авиация. Близо половината от разположените в авиобаза "Хмеймим" изтребители и бомбардировачи се връщат обратно в Русия. Това съобщи шефът на Главното оперативно управление на руския Генщаб ген. Сергей Рудской.

Той посочи, че причината за изтеглянето на бойните машини е в силното намаление на терористичните отряди, действащи в Сирия, предаде "РИА Новости". Реално самото прехвърляне на изтребителите и бомбардировачите обратно вече е приключило. Останалите обаче засега остават в Сирия.

От началото на операциите си в страната руските самолети са извършили над 23 хил. бойни полета. През това време са нанесли и приблизително 77 000 въздушни удара по позициите на различни групировки. Според думите на Рудской дори и преди частичното изтегляне руснаците са имали по-малко бойни самолети в Сирия от САЩ и ръководената от тях антитерористична коалиция, но са нанесли около 4 пъти повече въздушни удари по терористите.

Водещи

Най-четени