Руснаците няма да гладуват заради ембаргото - внасят от Тунис 03.09 | 15:00

Африканската държава е готова да осигури основни земеделски стоки

От Лазар Тодоров

Северноафриканската страна Тунис ще доставя стоки на Русия, които са попаднали под ударите на ембарго санкциите на Европа, които имат за цел да отслабят. Министърът на икономиката на Тунис Мехди Джомаа съобщи на среща със руския външен министър Сергей Лавров, че иска да засили търговията между двете държава. Тунис е готова да доставя необходимите стоки, с които разполага и предимно зехтин.

"По време на посещението бяха обсъдени перспективите за увеличаване на двустранната търговия, която в момента не отговаря на очакванията на нашите народи. Тунис е добре позиционирана, за да доставя на руския пазар на редица стоки, които Русия обикновено, закупува от Европа. По-специално, ние говорим за маслиново масло и други селскостопански продукти", оповести той.

Според тях страните трябва да работят без посредници, информира ИТАР-ТАСС. "Това се отнася за петрол и други стоки. Има голям дисбаланс в търговията между нашите страни", допълни Мехди Джомаа.

"В момента, Тунис преминава през последния етап на демократичен преход, който ще сключи с честни и прозрачни избори, след което основните усилия на ръководството на страната ще бъдат насочени към укрепване на националната икономика", допълни министърът. 

Водещи

Най-четени