Саудитска Арабия съобщи за първи починал от коронавируса 24.03 | 20:30

И за 205 нови случая

От iNews.bg

Саудитска Арабия съобщи днес за първи смъртен случай , свързан с новия коронавирус, и потвърди 205 нови случая на заразяване - ден, след като кралството въведе на територията си нощен полицейски час, предаде ДПА.

Снощи 51-годишен афганистанец е починал в град Медина , с което става първият смъртен случай вследствие на коронавируса в кралството.

С новия брой регистрирани случаи общият брой на пациентите с коронавирус в страната стават 767.  Повечето от тях са в стабилно състояние, но състоянието на трима души е критично, заяви говорител на саудитското здравно министерство.

Вчера като м ярка срещу разпространението на коронавируса в кралството беше въведен полицейски час от 19 до 6 ч сутринта.

Саудитските власти  спряха временно вътрешните и международните полети, както и местния транспорт.  Спрени бяха и мюсюлманските поклонения умра в свещения за исляма град Мека.

В Бахрейн 65-годишен мъж, страдащ от хронични здравословни проблеми, е починал в резултат на коронавируса  и с това става третата жертва на Ковид-19 в държавата от Персийския залив.

Това се случва два дни, след като 51-годишна жена, която наскоро била върната от Ира н, почина в неделя.

В Бахрейн има поне 339 случая. 

Водещи

Най-четени