Световно известни британски звезди с призив за оставане на Кралството в ЕС 20.05 | 14:50

250 творци молят британците да не превръщат страната в аутсайдер

От iNews.bg

250 британски знаменитости от световна величина в областта на изкуството, между коитои холивудските звезди Бенедикт Къмбърбач, Кийра Найтли, Чиуетел Еджиофор и Хелена Бонам Картър, са публикували открито писмо с призив към сънародниците си да гласуват за оставане на Острова в Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Публикуваното във вестниците "Гардиън" и "Дейли телеграф" писмо е подписано от някои от най-известните британски артисти, музиканти и писатели. Те предупреждават, че страната ще се превърне в аутсайдер, ако британците гласуват за излизане от на референдума на 23 юни.

"Великобритания е не само по-силна в Европа, тя е с по-голямо въображение и креативност . . . Нашият глобален творчески успех ще спадне сериозно, ако излезем от ЕС", заявяват знаменитостите.

Писмото е подписано и от режисьора Дани Бойл, поетесата Каръл Ан Дъфи, писателите Хилари Мантел и Джон льо Каре, дизайнерката Вивиан Уестууд, актьорите Бил Наи, Доминик Уест, Кристин Скот Томас, певизата Палома Фейт, групата "Хот Чип" и др.

Допитване до британската Федерация на творческите организации и компании показа, че 96% от членовете й искатстраната да останат в ЕС.

 

 

Водещи

Най-четени