Сергей Лавров: Оценяваме подкрепата на Германия за „Северен поток-2“ 20.01 | 17:44

Ръководителят на руската дипломация изрази задоволство от развитието на двустранните търговски и икономически връзки

От iNews

Русия оценява подкрепата на Германия за строителството на газопровода "Северен поток-2", разглеждан от Берлин като търговска инициатива. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в рамките на срещата си с германския си колега Хайко Маас в Москва, предава TACC.

"Оценяваме факта, че германското правителство продължава да подкрепя изграждането на газопровода "Северен поток-2 "и го счита за търговска инициатива, насочена към диверсификация на маршрута за доставка на природен газ и в крайна сметка – за повишаване на енергийната сигурност на европейския континент", подчерта Лавров.

Ръководителят на руската дипломация изрази задоволство от развитието на двустранните търговски и икономически връзки. "Въпреки спиралата на санкциите, Берлин остава наш важен търговски и икономически партньор. В периода януари-октомври обемът на взаимната търговия нараства с повече от 23% в сравнение със същия период на миналата година и достигна до 49,8 млрд. долара", допълнил Лавров. 

Водещи

Най-четени