Стрелба в трамвай в холандски град, има загинал и ранени (ОБНОВЕНА) 18.03 | 13:30

Местните власти не изключват терористичен мотив, няколко мъже са избягали от местопрестъплението

От iNews

Един човек е загинал, а няколко други са ранени при стрелба в трамвай в централния холандски град Утрехт тази сурин, съобщи местната полиция в Туитър. Има и ранени. Сигналът за това е получен около 10.45 ч. местно време.

Инцидентът е станал край спирката на обществения транспорт "Площад 24 октомври". Полицията е отцепила района, а на място са изпратени хеликоптери на "Бърза помощ". Местните власти умоляват жителите на града да избягват зоната, информира interfax.ru.

За момента няма подробна информация за инцидента, нито за броя и състоянието на пострадалите. "Няколко изстрела са ранили няколко души в трамвай", каза говорител на полицията, цитиран от Ройтерс, предаде БНР.

Местни медии цитират очевидци, които заявяват, че вероятно е имало някаква конфронтация.

Няколко мъже избягали от мястото. 

Засилена е сигурността на седалището на правителството в Хага, а правителството води извънредни дискусии. Антитерористичната комисия на Холандия е свикала кризисна среща.

Междувременно белгийските служби за сигурност проверяват анонимна заплаха за отмъщение в отговор на атентата в Крайстчърч.

Преди два дни службите са засекли съобщение с призив за атентат с автоматично оръжие на "централна гара" в страната. Съобщението е било придружено от снимка на централната гара в Антверпен и е завършвало "Аллах акбар". В него се призовава за отмъщение за "братята мюсюлмани", загинали при терористичния удар срещу две джамии в Нова Зеландия.

Засега не се предвижда засилване на сигурността по гарите в страната.

Водещи