Стрелба посред бял ден в Германия, шестима загинаха 24.01 | 16:30

Нападателят е арестуван, полицията работи над версията, че е познавал жертвите

От iNews.bg

Има ранени и "вероятно" шестима убити след стрелба в германския град Рот ам Зее във федералната провинция Баден-Вюртемберг, съобщават от местната полиция. Според полицията заподозреният е арестуван, предаде БНР.

В Туитър от полицията в близкия град Аален посочват, че е имало стрелба в сграда близо до жп гарата на град Рот ам Зее, при която са били ранени неколцина, а вероятно има и загинали.

Пред немското интернет издание FOCUS Online полицията потвърди че са произведени изстрели и в следствие на тях има няколко убити и ранени, а заподозреният извършител е бил арестуван. Говори се за шестима убити, но тази информация това не е потвърдена от органите на реда.

На този етап полицията приема, че извършителят и жертвите са се познавали, като нападението е било на "личностна основа". Няма признаци за други заподозрени. Самата операцията е в ход от 12:45 часа местно време, като към момента ситуацията вече е под контрол.

Според полицията стрелецът е открил огън при битов конфликт. Германски медии като Bild и Welt съобщава, че убитите при нападението са членове на семейството, но за сега няма потвърждение от полицията.

Град Рот ам Зее се намира на около 135 км югоизточно от Франкфурт, близо до средновековния град Ротенбург об дер Таубер.

Водещи

Най-четени