С.Македония може да избере новия си парламент най-рано през юни 28.03 | 13:24

Според Зоран Заев това е най-оптимистичният вариант с оглед сегашното развитие на епидемията

От iNews.bg

Най-оптимистичният сценарий е изборите в Република Северна Македония да се проведат през юни, ако вземем предвид прогнозата, че пикът на пандемията ще бъде след един месец, а периодът за възстановяване още един месец, май, за да могат да се проведат изборите през юни, но с друга форма на кампания. , без големи митинги и митинги, заяви председателят на СДСМ Зоран Заев по една от македонските телевизии, предаде БГНЕС.

Той посочи, че всяко заиграване с дати би бил неправилно и че е възможно през всеки месец от юни до последната дата 11 декември. Според него обаче сега не може да се предвиди със сигурност. Заев смята, че ако изборите се проведат на 12 април, СДСМ ще спечели.

-Всички проучвания, проведени през февруари, преди да започне коронавирусната криза, показаха, че СДСМ заедно с коалицията води 4-5% пред опозицията. Но Заев постави по важност намело човешкото здраве, както и преодоляването на икономическите последици, така че датата на изборите ще бъде определена след кризата, заяви Заев в интервю за телевизия Алсат.

Лидерът на СДСМ Заев припомни успеха на своята партия, която за две години и половина изпълни две стратегически цели на държавата, членството в НАТО и получаването на положително решение за започване на преговори с ЕС.

Според него най-важното в момента е РС Македония да се справи с коронарната криза, но през това време страната не трябва да избягва от задълженията си и в същото време, подчерта Заев, и нашите съседи, които имат задължения по споразуменията, които сме подписали, за да изградим стратегическо партньорство.

Водещи

Най-четени