С маска в градския транспорт във Франция и след карантината? 20.04 | 13:40

Очаква се в страната мерките срещу коронавируса да започнат да се отхлабват след 11 май

От iNews.bg

Френският премиер Едуар Филип не изключи носенето на маски в обществения транспорт да стане задължително и след края на строгата карантина в страната, предаде БГНЕС.

Режимът на изолация във Франция поради коронавирусната епидемия беше удължен до 11 май. След тази дата се очаква Франция постепенно да отслабва строгите мерки за борба с пандемията, ако санитарната обстановка го позволява. Строгите ограничения за движение на хора са в сила от 17 март. Във Франция са затворени кафенета, ресторанти, кина, музеи, паркове, нехранителни магазини, образователни институции.

"Транспортът е едно от местата, където може да се изисква носенето на маски след 11 май”, каза Филип на пресконференция, отбелязвайки, че постепенното отпадане на карантината се обсъжда в момента. Главата на правителството каза също, че магазините, затворени във Франция, ще се отварят постепенно след очакваната крайна дата на строгите карантинни мерки. Филип предупреди, че учебните заведения във Франция ще останат затворени и след 11 май.

Според последните данни броят на жертвите на коронавирус във Франция е 19 718 г, а заразените са повече от 112 000.

Водещи

Най-четени