Трима починали от Covid-19 само за ден в Италия 24.02 | 18:12

Броят на заразените с китайския коронавирус в страната вече са над 220

От iNews.bg

Седми смъртен случай от новия коронавирус бе регистриран в Италия, а броят на заразените в страната надхвърли 220, предаде БНР, цитирайки Ройтерс. Така само днес жертвите на Covid-19 в страната станаха трима.

Последният починал е 80-годишен мъж, който бил приет миналата седмица в болница в Лоди след инфаркт, съобщи агенция АНСА. Смята се, че се е заразил от друг пациент.

Държавната телевизия РАИ съобщи, че шестата жертва е починала болна и от рак жена, настанена в болница в северния град Бреша, област Ломбардия.

Починал е и мъж на 88 години, както и 80-годишен мъж с патологии, починал в болницата на Бергамо. Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми.

До момента все още не е намерен приносителят на заразата или така нареченият "нулев пациент".

Премиерът Джузепе Конте каза, че е изненадан от случващото се и от броя на засегнатите хора, но че положението е под контрол, на което се дължи и откриването на заразените.

По официални данни техният брой нараства, като такива има в северните области Пиемонте, Ломбардия, Венето, Емилия-Романя, Алто Адидже и в централната Лацио.

Най-много - 165 са в Ломбардия. Превантивни мерки взе област Лигурия. От днес до първи март ученици и студенти са във ваканция, забранени са спортни състезания, не може да се ходи на театър, а само на кино.

Водещи

Най-четени