Тръмп: Ще си върнем Белия дом, ще го спечелим отново 06.12 | 13:48

Не искам да чакам 2024 г. Искам да се върна три седмици назад, каза той пред симпатизанти в Джорджия

От iNews.bg

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не иска да чака следващите избори, за да си върне стола на държавния глава, като ясно даде да се разбере, че е уверен в победата си на президентските избори, проведени в страната, съобщава ТАСС, предаде БГНЕС.

"Ще си върнем Белия дом, ще го спечелим отново. Също така ще върнем контрола на републиканците в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. След това, надяваме се, че през 2024 г. няма нужда да бъда кандидат, ще спечелим отново Белия дом”, каза Тръмп в разговор с поддръжници в Джорджия.

"Не искам да чакам 2024 г. Искам да се върна три седмици назад”, добави той.

Общите избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Демократът Джо Байдън е спечелил подкрепата на повече от 270 членове на колегията за избори, чиито гласове му трябват, за да победи републиканеца Тръмп, според оценки на водещи американски медии. Съответната служба по общи въпроси към администрацията на САЩ всъщност призна Байдън за избран президент.

Въпреки това Тръмп не признава поражение и декларира намерението си да се обърне към съдилищата с искане за преброяване на гласовете, тъй като, според него, има многобройни нарушения от страна на демократите на изборите. 

Водещи

Най-четени