Тръмп и Обама пристигнаха пред Конгреса 20.01 | 18:23

Още трима бивши президенти очакват да започне клетвата на новия господар на Белия дом

От iNews.bg

Барак Обама и Доналд Тръмп вече пристигнаха пред Капитолия, където ще се състои церемонията по полагане на клетва на новоизбрания президент на САЩ. Трибуната пред Конгреса, където ще се проведе най-съществената част по встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент, вече е изпълнена и с гости. Церемонията ще започне всеки момент.

Своите места вече заеха трима бивши стопани на Белия дом заедно със своите съпруги. Това са президентите Джими Картър, Джордж Буш-младши и Бил Клинтън. Заедно с последния е неговата съпруга и бивш опонент на Тръмп на изборите през ноември – Хилари Клинтън. Тук е и председателят на Комитета на началник-щабовете на Въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Данфорд и бившият вицепрезидент Дик Чейни със съпругите си, предаде БГНЕС.

Своите места вече са заели сенатори и конгресмени, включително членове на Демократическата партия, която подложи на силни критики Тръмп. Оркестърът на морската пехота вдига настроението на всички, които са дошли да наблюдават церемонията. Край Конгреса цари празнична атмосфера. Хората скандират: "САЩ".

Водещи

Най-четени