Тръмп плаши политическите си противници с мигранти 12.04 | 11:32

Градове, управлявани от демократи, влизат в специален списък

От iNews.bg

Доналд Тръмп планира да отмъсти на политическите си противници като освободи хиляди мигранти в така т.нар. "градове убежища” в Съединените щати, пише Уошингтън пост, предаде БГНЕС.

Това са градове, които заповядват на местните полицаи да не арестуват хора заради статута им на нелегални имигранти и не предават вече задържаните на федералните власти за депортация. В списъка са повечето големи градове в САЩ, управлявани от демократите.

Вестникът видял имейли, които се разменили служители, обсъждайки казуса. Според написаното в тях и анонимен федерален служител, в последните 6 месеца Белият дом е поискал поне два пъти от имигрантските власти да закара арестуваните нелегални имигранти в градове убежища и да ги освободи там.

Първото предложение било направено през ноември, когато голям керван мигранти от Латинска Америка бавно се движеше през Мексико към САЩ. Втори път Белият дом поискал същата тактика през февруари, докато Тръмп спореше с демократите за пари за стена по границата с Мексико.

Избирателният район в Сан Франциско, от който е избрана лидерката на демократите в долната камара на Конгреса Нанси Пелоси, бил сред набелязаните "цели” на отмъщението.

Говорителка на Пелоси каза: "Използването на човешки същества, сред които деца, като пионки в извратена игра, за да се насажда страх и да се демонизират имигрантите е отвратително, а в някои случаи – криминално деяние”.

От Белият дом не са отговорили на въпросите на Уошингтън пост по темата.

Водещи

Най-четени