Тръмп след Г-20: Настана време за сътрудничество с Русия 09.07 | 18:12

Допуснали сме редица грешки в търговските си споразумения, трябва да ги поправим, каза президентът на САЩ

От iNews.bg

Президентът на САЩ отново обърна палачинката. Докато само ден преди среата си с руския си колега Владимир Путин, докато беше в Полша, той изказа остри критики към Москва, включително и за намесата й в президентските избори в САЩ, след края на конференцията на Г-20 в Хамбург американският държавен глава вече зове за задълбочаване на сътрудничеството между неговата страна и Русия. "Време е да продължим напред чрез конструктивно сътрудничество с Русия", написа Тръмп в Twitter. Като преди това отбеляза, че въвеждането на режим на прекратяване на огъня в някои части на Сирия, който започна да действа от днес, ще спаси много животи. Именно на срещата Путин-Тръмп в Хамбург, която се проведе в петък, беше договорено въпросното примирие.

От друг пост на президента на САЩ в социалната мрежа става ясно, че явно той е повярвал на Путин, че Москва не се е намесвала в президентските избори, които той спечели. "Два пъти попитах сериозно президента Путин аз руска намеса в нашите избори. Той отрече категорично...", казва Тръмп. Още вчера самият руски президент по време на изявлението си в Хамбург, обяви, че американският президент е приел думите му, че Русия не е правила нищо по време на изборите в САЩ.

В друг пост в Twitter Доналд Тръмп отбелязва, че страната му е допуснала грешки в някои от търговските си договори, подписани преди време и те трябва да бъдат поправени. "Срещата на Г-20 бе голям успех за САЩ. Тя показа, че страната ни трябва да преразгледа редица неуспешни търговски сделки, които е сключила. Ще го направим!", пише Тръмп. За какви точно търговски сделки става дума обаче от думите на президента на САЩ не става ясно.

Водещи

Най-четени