Ураганът "Милтън" удари с пълна сила крайбрежието на Съединените американски щати 10.10 | 09:45

й носи със себе си голяма водна маса от Океана

От iNews.bg

Ураганът "Милтън" удари с пълна сила крайбрежието на Съединените американски щати, като впоследствие отслабна до буря от трета категория при навлизането си в сушата. Двама български граждани, живеещи в засегнатите райони, споделиха своите впечатления от природното бедствие в ефира на предаването "Здравей, България".

Пламен Петков, който живее в град Сарасота, разказа за ситуацията около дома си: "Аз съм в къща на един етаж, но тя е на сравнително висока надморска височина, така че не очаквам наводнения. Около къщата има няколко паднали дървета. Около 6:00 часа българско време имаше затишие, защото бяхме в окото на бурята". Петков добави, че въпреки мощта на урагана, неговото домакинство все още разполага с електричество и течаща вода, което определи като необичайно за подобно бедствие.

 

От своя страна, Георги Фешев, който се намира в град Орландо - на повече от 220 километра от епицентъра на бурята, описа обстановката около себе си: "Всичко се клати, дори колата, в която се намирам. Самият ураган е по-голям от България. Той носи със себе си голяма водна маса от Океана".

Въпреки че ураганът "Милтън" е отслабнал до трета категория при навлизането си в сушата, той продължава да представлява сериозна заплаха за жителите на засегнатите райони. Местните власти призовават населението да следва стриктно инструкциите за безопасност и да остане на сигурно място до преминаването на бурята.

Водещи

Най-четени