Франция отменя задължителната карантина за някои пътници 04.05 | 11:30

Броят на потвърдените случаи на зараза в страната надхвърли 131 000, почти 25 000 души загинаха

От iNews.bg

Пристигащите във Франция от Шенгенското пространство и Великобритания ще бъдат освободени от задължителната карантина във Франция, предаде АФП.

Броят на потвърдените случаи на зараза в страната надхвърли 131 000, почти 25 000 души загинаха.

Преминаването на задължителна карантина във връзка с пандемията на новия коронавирус вече не е задължително за хора, пристигащи във Франция от други страни на ЕС, Шенгенската зона и Обединеното кралство. Това съобщи АФП, цитирайки администрацията на френския президент.

От Елисейския дворец информираха, че "външното министерство скоро ще изясни процедурата" за мерките срещу влизащите на територията на Франция - французи или европейци, идващи от други държави.

От 17 март във Франция действа режим на самоизолация, чиято цел е да се ограничи максимално движението на гражданите по улиците. На 28 април премиерът Едуар Филип представи в Народното събрание (долната камара на парламента) план за прекратяване на този режим. Първият етап на плавното премахване на вече наложени ограничения ще започне на 11 май с възобновяване на учебните занятия в началното училище, промяна в графика на градския транспорт и движение без пропуски.

Водещи

Най-четени