Централна Европа се бори с последствията от разрушителната буря "Борис" 18.09 | 10:59

В Австрия властите съобщиха за пета жертва на лошото време, което допълнително увеличи общия брой на загиналите в региона.

От iNews.bg

Централна Европа се бори с последствията от разрушителната буря "Борис", която отне живота на най-малко 22 души в няколко страни от региона. Информацията за нарастващия брой жертви беше потвърдена от местните власти и съобщена от информационна агенция Франс прес.

Полша се оказа най-тежко засегната от стихията, като броят на загиналите там достигна седем души. Последните три жертви бяха потвърдени в късните часове на деня. Югозападната част на страната, граничеща с Чехия, понесе най-сериозните удари на бурята.

В Австрия властите съобщиха за пета жертва на лошото време, което допълнително увеличи общия брой на загиналите в региона.

Необичайно силните валежи, съпътстващи бурята "Борис", засегнаха не само Полша и Австрия, но и части от Румъния, Унгария, Чехия и Словакия.

Въпреки мрачната статистика, метеоролозите дават надежда за подобряване на времето в най-засегнатите райони. Според прогнозите се очаква валежите да спрат, а температурите да се повишат в близките дни.

Местните власти и спасителните екипи продължават да работят усилено за преодоляване на последствията от бурята и оказване на помощ на засегнатото население. Очаква се пълната оценка на щетите и окончателният брой на жертвите да бъдат известни в следващите дни, след като ситуацията се нормализира

Водещи

Най-четени