Ясно кой заложил бомбите срещу „Борусия“, прокуратурата го крие 12.04 | 09:16

При взривовете е бил ранен още един човек – полицай, който ескортирал автобуса

От iNews.bg

Полицията в Дортмунд вече е наясно кой стои зад взривовете срещу автобуса на местния футболен отбор "Борусия". В близост до инцидента е била намерена бележка, за която се предполага, че е оставена от нападателя. Човекът, който я е оставил, е написал самопризнания, че именно той стои зад взривовете. Още снощи властите са започнали да проверяват автентичността й, съобщи говорителят ма прокуратурата Сандра Люке. Тя обаче отбеляза, че засега разследващите не могат да оповестят кой е авторът на бележката и какво точно пише в нея.

По-рано бе съобщено, че полицията разглежда взривовете като целенасочена атака срещу футболния отбор. Според разследващите именно това е била целта на заложените бомби. Според шефа на полицията в Дортмунд Грегор Ланге от самото начало униформените гледат на инцидента като на целенасочена атака срещу "Борусия", но засега не изключват нито една версия. В подкрепа на тезата, че целта на нападението са били футболистите Ланге отбеляза и че в близост до хотела им е бил намерен още един подозрителен предмет.

Междувременно стана ясно, че при взривовете има и още един пострадал освен защитникът на "Борусия" Марк Мартра. Той е полицай, предаде ТАСС. Униформеният е ескортирал автобуса на отбора на мотоциклет. При силния взрив той е получил травма на вътрешното ухо, поради което няма да може да изпълнява задълженията си за известен период от време.

Снощи феновете на "Борусия" направиха изключителен жест към тези на "Монако". Заради отложения мач между двата отбора агитката на монегаските трябваше да удължи престоя си в Германия. Тези, които нямаше къде да отседнат, на драго сърце бяха приютени по домовете от привържениците на германския тим.

Водещи

Най-четени