„Джунглата“ излезе от контрол! Лагерът продължава да гори (СНИМКИ) 26.10 | 15:52

По обед била запалена камионетка на търговска организация

От iNews.bg

Ситуацията в незаконния френски лагер "Джунглата" вече е напълно извън контрол. След като през нощта там имаше много голям пожар, огънят продължава да бушува и днес. По обяд са избухнали пламъци в още няколко района, като била запалена и камионетка на търговска организация, предаде Франс прес.

На мястото освен много полиция, има и доста пожарникари. Броят на огнеборците обаче се оказа недостатъчен, за да се справят огъня.

Междувременно френските власти се опитват да продължат изселването на бежанците. Вече са започнали разрушаване на незаконните постройки и премахване на палатките, а евакуацията на мигрантите с автобуси продължава. Към момента се съобщава, че на мястото има само около 1000 чужденци.

Припомняме, че огромен пожар се разгоря на територията миналата нощ. Имало малка експлозия (вероятно от бутилка газ), от която именно тръгнал огънят.

1796005

Макар властите да обясняваха как работата по премахването на незаконните домове върви спокойно и очакваха размирици след няколко дни, изглежда през миналия ден е настъпил пълен хаос. Част от хората категорично отказали да напуснат импровизираните си жилища.

Само преди два дни започна изселването на хора от мястото, където живееха между 6000 и 8000 човека, основно от Судан, Афганистан и Еритрея. До момента са преместени на 4000 души и са транспортирани до 300 други центрове в страната.

Още снимки от палежите днес можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ.

Водещи

Най-четени