1380 са вече починалите от Covid-19, заболелите – към 64 хиляди 14.02 | 06:51

Техника с преливане на плазма се оказа ефективна при лечение на коронавируса

От iNews

Към полунощ местно време в Китай общият  брой на пациентите с пневмония, причинена от коронавируса Covid-19, възлиза на 63 851 души, а фатален изход е регистриран в 1 380 случая, съобщи Държавният комитет по здравеопазване на КНР, цитиран от РИА Новости.

През изминалото денонощие броят на заболелите е увеличен с 5 090 души в цялата страна и 121 смъртни случая. От тях 116 са починалите в епицентъра на болестта в провинция Хубей, останалите са от други провинции.

Към момента 55700 души се лекуват в болниците на страната, а състоянието на 10 200 пациенти е оценено като тежко.

Над 6 700 са оздравели и са били изписани от болници.

В китайските територии извън континенталната част са регистрирани 81 потвърдени случая на новата пневмония: 53 - в Хонконг с една смърт, 10 - в Макао, 18 - в Тайван.

Същевременно стана известно, че  китайска трансфузионна техника за преливане на плазма от излекувани пациенти при лечение на заразените с коронавируса,  се оказва ефективна. Това съобщи агенция Синхуа, като се позова на местни лекари.

Както обясниха експерти, в плазмата на някои хора, които са се преборили с болестта, са открити антитела, помагащи в борбата с Covid-19.

По данни на вестник Global Times, с помощта на новия метод вече са излекувани успешно десет пациента, които са се намирали в тежко състояние.

Превод и редакция: iNews

Водещи

Най-четени