23-ма загинали и 13 тежко ранени след подпалване на бар в Мексико 28.08 | 15:30

Бруталното нападение е било съпроводено от хвърляне на коктейли „Молотив“ в заведението

От iNews.bg

Най-малко 23 души бяха убити и 13 тежко ранени при пожар в бар в източната част на Мексико, който се разследва като нападение, съобщиха властите, предаде БГНЕС.

Пожарът в град Коацакоалкос, който избухна вчера вечерта, "може да е резултат от брутална атака", се казва в изявление на прокурорите в щата Веракрус, критична точка в кървавите войни между мексиканските конкуриращи се наркокартели.

Съобщения в медиите твърдят, че пожарът е избухнал, когато нападатели са нахлули в бара и са хвърлили коктейли "Молотов”, пише АФП.

"Бруталното престъпление в Коацакоалкос няма да остане безнаказано”, заяви в Туитър губернаторът на Веракрус Куитлауак Гарсия.

Вътрешността на бара е разрушена и овъглена, с преобърнати столове и отломки, покриващи пода. Тежък контингент от полицейски и автомобили на Спешна помощ се намира пред сградата.

Веракрус е един от регионите с най-голямо насилие в страната.

Стратегическото му разположение на брега на Мексиканския залив го прави популярен маршрут за наркокартели и за трафиканти на хора, превозващи нелегални мигранти в Съединените щати.

Кървави битки между враждуващите картели и банди често избухват в държавата.

Водещи

Най-четени