Ariana Afghan Airlines: Няма катастрофа с наш самолет 27.01 | 13:25

Възможно е падналата машина да е военна, а не гражданска

От iNews.bg

Афганистанската авиокомпания Ariana Afghan Airlines отрече да е имало катастрофа с някой от нейните самолети. По-рано се появи информация, че машина на въздушния превозвач с 83-ма души на борда се е разбила в провинция Газни. Директорът на авиокомпанията Мирваз Мирзаквал обаче категорично отрича достоверността на тази информация, предаде ТАСС.

Потвърждава се, че самолет на Ariana Afghan Airlines действително е излетял от град Герат. На борда му обаче е имало 110 души, а не 83. Данните за посоката на рейса обаче засега се разминават. Според един източници той е трябвало да се приземи в Кабул, а според други – в индийската столица Ню Делхи.

От своя страна порталът за проследяване на полети FlightRadar съобщава, че самолет с бордови номер YA-PID успешно се е приземил в Кабул, предаде lenta.ru.

Говорител на губернатора на Газни Ареф Нури казва, че на територията на областта наистина е паднал самолет, след което машината е пламнала. И също, че местни жители се опитват да потушат пламъците. Според думите му обаче не може да се каже дали това е граждански самолет или военен.

Водещи

Най-четени