Boeing подновява производството на 737 МАХ 28.05 | 17:25

Новите машини бяха спрени след две фатални катастрофи с най-новия модел от серията

От iNews.bg

"Боинг" възобнови на "ниска" скорост производството на 737 MAX, преустановено след две смъртоносни катастрофи, довели до глобалното приземяване на самолетите от регулаторите, съобщи АФП, позовавайки се на информация от компанията, предаде БГНЕС.

Самолетът не е осъществявал полети от март 2019 г. и все още е на няколко ключови стъпки, за да получи разрешение от Федералната авиационна администрация на САЩ и други регулатори.

"Боинг" заяви, че работата по MAX е възобновена във фабриката на компанията в Рентън, Вашингтон, като прилага инициативи за повишаване на безопасността на работното място и качеството на продуктите.

"Ние непрекъснато усъвършенстваме нашата производствена система и я правим още по-силна”, казва Уолт Одишо, вицепрезидент и генерален мениджър на програмата 737.

Аерокосмическият гигант спря производството през януари на фона на несигурността, кога регулаторите ще разрешат на самолета отново да лети.

Дори преди пандемията от коронавирус, кризата с MAX струваше на "Боинг" милиарди долари компенсация за авиокомпании и производствени разходи, включително разходите за съхранение на повече от 400 самолета, които не можеха да бъдат доставени на клиентите.

Оттогава проблемите на "Боинг" се задълбочиха, след като клиентите му бяха въвлечени в борба за оцеляване поради намаляването на пътуванията, поради разпространението на COVID-19.

По-рано във вторник "Боинг" публикува подробности относно плана за съкращения на персонала с 10 процента или с около 16 000 служители като цяло. 

Водещи

Най-четени