VW ще мисли още за завода в Турция 19.02 | 17:10

Миналия декември германския концерн обеща да обяви решението си до края на февруари

От iNews.bg

Германският автомобилен гигант "Фолксваген” за втори път ще отложи решението за изграждане на нов завод в Турция, пише МИА, предаде БГНЕС.

Агенцията цитира анонимен източник на британски медии, според когото Надзорният съвет няма ангажимент до края на февруари да излезе с окончателно решение.

През декември миналата година бе обявено, че до края на този месец "Фолксваген” ще се произнесе по въпроса.

Заради турската военна кампания в Сирия автомобилният концерн замрази решението за инвестицията, възлизаща на над 1 милиард евро, за строежа на производствени мощности в Турция.

Плановете предвиждат в град Маниса близо до Измир да се построи завод за производство на автомобили с годишен капацитет от 300 000 леки коли, в който ще работят 4 000 човека.

Предвиждаше се до края на тази година да започнат строителните дейности, а поточните линии да бъдат пуснати в експлоатация през 2022 г.

Въпреки забавянето на решението, концернът подчертава, че не търси алтернативна дестинация за новия си завод. България, Сърбия и Румъния заявиха интерес да получат инвестицията, но решението на "Фолксваген” беше в полза на Турция.

Водещи

Най-четени