Трамваите по „Графа“ тръгват от ноември 13.09 | 09:35

ова съобщи зам.-кметът на София Евгени Крусев

От Ани Романова

Трамвайното движение по ул. "Граф Игнатиев" ще бъде пуснато в началото на ноември. Това съобщи зам.-кметът на София Евгени Крусев по време на транспортна комисия към Столичния общински съвет.

Той информира общинарите за завършените и текущите ремонти в столицата. Основният ремонт на "Графа" започна в началото на май. Улицата изцяло се реновира, подменя се ВиК инсталацията, релсите и се обновяват площадите "Славейков" и "Гарибалди".

С нов облик ще се сдобие и градината пред църквата "Свети Седмочисленици", както и част от улиците "Солунска", "Шишман" и Шести септември". Ежедневният книжен пазар на "Славейков" ще бъде с нови павилиони. Пазарът за зеленчуци пред църквата "Свети Седмочисленици" пък ще бъде закрит. Крусев съобщи, че от летните ремонти вече са приключили реконструкциите на "България" и "Христофор Колумб".

До неделя ще бъде отпушено движението и по булевардите "Васил Левски", "Арсеналски" и Източната тангента. След първия учебен ден в ремонт ще останат реконструциите на бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Графа".

Водещи

Най-четени