БФС ще умува за поста на Любо Пенев на предстоящия Изпълком 14.10 | 18:27

Йордан Лечков недоволен от звездите в отбора

От iNews

Днес пристигна делегацията ни от Норвегия, където българския национален отбор по футбол допусна втора поредна загуба в квалификациите за Евро 2016.

Президентът на БФС Борислав Михайлов и вицепрезидентът Йордан Лечков заявиха, че ще коментират със своите колеги представянето на националния тим на предстоящия Изпълком след десетина дни. За първи път от много време насам мястото на Любослав Пенев изглежда разклатено и за първи път ръководните лица във футбола в България не го защитиха директно.

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е крайно разочарован от звездите на българския национален отбор по футбол Георги Миланов, Ивелин Попов и Станислав Манолев, които според легендата на българския футбол не са показали истинските си качества в последните два мача.

Както е известно, България записа две поредни загуби в квалификациите за Евро 2016, като "лъвовете" паднаха от Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2), оставайки на 4-о място на 3 пункта от заветната 3-а позиция, даваща право на участие на бараж за класиране на шампионата във Франция.

"Слаба игра срещу Норвегия, слаба игра срещу Хърватия. Изпсуснахме си възможностите, а слабата игра е видима", коментира Лечков и продължи.

"Има си Изпълком, ще видим, ще направим анализи. Шансовете за класиране ясно, че намаляват. Не съм оптимист. Целият отбор не игра добре. И звездите. От много години в националния отбор звездите не играят на очакваното ниво. Кои са звездите ли? Сега поименно ли да ги изброя? Ивелин Попов, Георги Миланов, Станислав Манолев. Когато футболистите играят слабо, отговорността е на треньора", каза още бившият кмет на Сливен.

Боби Михайлов защити и своя син Ники Михайлов от някои нападки след вчерашната загуба.

"Не е хубаво да губим два мача един след друг, но недейте да нападате футболистите. Трябва да ги пазим защото нямаме кой знае какъв отбор. Моята работа съм си я свършил като съм създал отлични условия за работа като на немския национален тим. Трябва да отбележим, че звездите ни в отбора не се намират в добра форма. Всеки има желание, но не е във форма. Сам не мога да кажа нищо за треньора. Има Изпълком и колегите ще си кажат мнението," заяви Михайлов на летище "София".

"Ники Михайлов е голям вратар. Който мисли, че е направил слаб мач значи не разбира от вратарство. Не смятам да правя анализ по спортно-техническата част. В други национални отбор също играят резерви," добави Михайлов.

Водещи

Най-четени