Бащата на Гришо разкри: Преди US Open имаше 40% разкъсан раменен мускул 08.09 | 17:15

Григор не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града, по всяка вероятно следващата му среща с вас, медиите, ще бъде през месец ноември, съобщи още Димитър Господинов

От iNews.bg

Бащата на тенисист номер 1 на България Григор Димитров, Димитър Господинов, беше удостоен със званието "почетен гражданин" на Хасково. Отличието бе връчено на треньора на тържествена сесия на Общинския съвет на днешния празник на града. Така той стана втория член от фамилията, който е носител на званието след след сина си, първата ни ракета Григор Димитров, който също е почетен гражданин на южния областен център от 31 януари 2014 година.

Горд и щастлив съм с признанието, каза Господинов от сцената на драматичния театър "Иван Димов", където се състоя церемонията. Това е признание за целия спорт в града. Доста хора преди мен са положили основите на тениса и аз съм щастлив, че успявам да допринеса за неговото развитие, посочи Господинов пред препълнената зала.

Надявам се на подкрепа и от вас, медиите, добави по-късно пред репортери треньорът. Той увери, че се гордее с Григор. Най-важното и радостното е, че последният ядрено-магнитен резонанс мина преди US-open. Григор имаше 40 процента разкъсване на мускула в раменната става. В момента обаче няма абсолютно нищо и затова може би това е една от причините да бъде освободен и да играе с по-голямо желание, отбеляза Димитров.

Винаги, когато той се чувства добре на корта и когато представя най-доброто, винаги съм бил удовлетворен. Григор не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града. По всяка вероятно следващата му среща с вас, медиите, ще бъде през месец ноември, съобщи още Господинов в отговор на журналистически въпрос.

Предложението за удостояването на Господинов бе внесено и прието в органа на местното самоуправление през месец юли. Негов автор бе Инициативен комитет. Още 15 тенисисти и спортни деятели в тениса бяха номинирани с отличието "Почетен знак на Хасково". "Почетен знак на Хасково" беше присъден и на 7 бивши състезатели и треньори по тенис на маса, също един от спортовете с голяма популярност в Хасково. Тези награди ще бъдат връчени по-късно днес на тенис-кортовете.

Димитър Господинов Димитров е роден през 1967 година в Хасково. От 1991 година досега е треньор по тенис в родния си град с лиценз "АА". Под негово ръководство възпитаниците му са постигнали множество национални и международни успехи. Докато той бе наставник на Григор, възпитаникът му стана европейски шампион по тенис до 14 г., спечели титли за състезатели до 16-години на турнирите в САЩ "Еди Хер Интернешънъл" и "Ориндж Боул" през 2006 година, вдигна купата на европейски шампион до 16 години в Москва през 2007 година, завоюва шампионски титли за юноши на "Уимбълдън" и "US - open" през 2008 година и зае позицията номер 1 в Световната ранглиста за юноши. Димитър Господинов бе и капитан на българския национален отбор за Купа "Дейвис" през 2013 и 2014 година.

Водещи

Най-четени