Белгия се измъчи със САЩ, но продължи към четвъртфиналите 02.07 | 01:43

"Червените дяволи" се наложиха с 2:1

От Мариян Найденов

Отборът на Белгия стана последният четвъртфиналист на Световно първенство 2014 в Бразилия. "Червените дяволи" най-накрая загатнаха за огромния си потенциал с победа с 2:1 срещу САЩ.

Успехът на белгийците обаче не дойде никак лесно, въпреки че те бяха отборът, създал и пропилял десетки положения пред вратата на героя за САЩ в този мач Тим Хауърд, който извади всичко, което можеше, че и повече.

Така, макар и с доста усилия новото златно поколение на белгийците се класира за първия си четвъртфинал след Мондиал 1986 в Мексико.

В спор за място на полуфиналите "червените дяволи" ще имат се изправят срещу двукратния шампион Аржентина, който отстрани много трудно и също след продължения тима на Швейцария след гол на Анхел Ди Мария две минути преди дузпите.

След безлично първо полувреме, възпитаниците на Марк Уилмотс подложиха съперника си на сериозен натиск след почивката, който обаче не даде резултат и двубоят завърши при нулево реми в редовните си 90 минути.

Белгия нанесе своя удар в началото и края на първото продължение, когато паднаха два гола. Първо Кевин де Брюин откри в 93' след чудесна асистенция на ключовата за Белгия смяна - Ромелу Лукаку, а в 105' Де Брюин върна жеста на колегата си, подавайки му за второто попадение, което бе първо за Лукаку на Мондиал 2014.

САЩ не се отказа и се бори до края, като изигра много силно второ продължение, в началото на което падна и голът на честта (107') за американците, дело на резервата Джулиан Грийн.

Подробности и снимки от Белгия - САЩ може да видите в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени