Бербатов и Юнайтед се разходиха из Белия дом 29.07 | 11:30

Английският шампион кацна в американската столица Вашингтон, където след няколко дни ще премери сили с европейския шампион Барселона

От Константин Симидчийски

Английският шампион Манчестър Юнайтед продължава да се радва на интересни разходки по време на продължаващото и в момента лятно предсезонно турне на тима в САЩ. След като "червените дяволи" се докоснаха до академичната магия на легендарния "Харвард", Димитър Бербатов и компания посетиха и Белия дом.

След като вчера Юнайтед се наложи с категоричното 4:0 над сборен отбор на американската Мейджър Лийг Сокър, самолетът на английския шампион кацна в столицата Вашингтон.

Там Манчестър Юнайтед ще изиграе приятелска среща с европейския шампион Барселона след само броени дни, но преди това мениджърът сър Алекс Фъргюсън заведе своите момчета на посещение в резиденцията на американския президент Барак Обама.

Самият Обама нямаше физическата възможност да присъства и да се запознае със своите гости, за което нападателят на "дяволите" Майкъл Оуен изрази съжаление чрез своя twitter акаунт. "Жалко, че не срещнахме президента, който имаше важни срещи, но в същото време разходката из Белия дом се оказа невероятно вълнуващо преживяване".

Особено горд от посещението си в Белия дом изглеждаше мениджърът на клуба сър Алекс Фъргюсън, който е известен със страстта си към политическия живот като цяло. Шотландецът позира гордо пред портрет на 13-ия американски президент Милърд Филмор, заявявайки със задоволство: "Това е изживяване, което си струва напълно. Идвал съм тук и преди, но всеки път ми е все по-интересно".

Водещи

Най-четени