Благой Георгиев разкри защо не играе в националния отбор 24.04 | 14:12

Халфът има предложение да се завърне в отбора, но не иска

От Краси Киров

Благой Георгиев даде интервю за официалния сайт на Амкар, в което разкри причината за отказа си да играе за националния отбор на България.

Според Благо селекционерът Любослав Пенев му предлага се върне в състава на "лъвовете", но той отказва, защото си е обещал "кракът му да не стъпи повече" в лагера на националите.

Причината за това е спор между Георгиев и временния селекционер Михаил Мадански, който бе начело на тима за 2 мача в края на квалификациите за Евро 2012.

"Христо Стоичков ме покани в националния отбор още през 2004-та година. Но напоследък не съм мислил за националния. Имах спор с треньора, който беше начело само 2 мача, и му казах, че повече кракът ми няма да стъпи в състава.

Сега ми предлагат да се върна, но държа на думата си", сподели още Благо, визирайки временния селекционер на "лъвовете" Михаил Мадански, който смени Лотар Матеус в края на квалификациите за Евро 2012.

"Не съжалявам за решението си да премина в Амкар. Имах оферти от Динамо (Москва) и от други европейски отбори, но избрах Амкар главно заради това, че тук играят моите приятели Захари Сираков и Георги Пеев.

Семействата ни се познават отдавна и тук щях да се чувствам най-добре, затова обясних решението си на президента Разман Кадиров и мисля, че той ме разбра. Той винаги се е отнасял прекрасно с мен и съотборниците ми в Терек, така че му благодаря за всичко", заяви Георгиев.

"От всички страни, в които съм играл, най-добре е било в Германия. В Русия има прекрасна атмосфера за един футболист, но проблемите са в инфраструктурата.

Стадионите, терените, хотелите не са достатъчно добри и това трябва да се промени", заяви Георгиев.

"Започнах с татуировките на 17 г., когато си сложих на гърба разпятието на Исус Христос. Последваха още много, като всяка от тях е много важна за мен.

Сега искам да си направя на крака икона на свети Илия и с нея най-вероятно ще приключа.

Предпочитам на фланелката ми да е изписано малкото ми име, а не фамилията. Дядо ми също се е казвал Благой, а и на руски има хубаво значение (Добро)", завърши Георгиев.

Водещи

Най-четени